05 oktober 2016

Nattbuss 198 av Niklas Krog

"Ett skarpt sus fick honom att blinka. Elden sög in luft genom de gapande fönsteröppningarna. Sedan sprakade det till och eldsflammor exploderade ut i natten, likt drakeld. Det blev ljust som mitt på dagen och i blixtskenet såg Johan alla kroppar inne i bussen. Samtliga brann."

Boken är en bok om Johan som sitter på nattbussen hem. Plötsligt krossas ett fönster och samtidigt voltar bussen omkull och Johan har tur och flyger ut genom fönstret. Han ser bussen explodera och brinna upp. Dagarna efteråt känner Johan sig märkligt annorlunda. Kompisarna märker direkt att han plötsligt "ser rakare ut, längre" och familjen betonar att han beter sig förändrat. Varför ser han ut som han alltid har gjort men ändå är han helförändrad?


Johan märker att hans nya jag, Johan 2.0, har betydligt skarpare sinnen. Han känner av människors lukter och innersta känslor.
Boken passar perfekt för högstadiet och gymnasiet, även de som läser mycket kan få ut nåt av denna. Det är en spännande bok som håller spänningen uppe men blir aldrig riktigt otäck. Niklas Krog har skrivit många ungdomsböcker, denna bok är den första i en tänkt serie (bok nummer två släpps i oktober).


Se om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar