05 oktober 2016

Törst av Richelle Mead

Törst


Gillar du vampyrböcker? Tycker du om när vampyrer framställs mer åt det romantiska och sexiga-hållet?
Då kommer du gilla denna.


Sista decenniet har ju Twilight-serien blivit en klassiker både som bok och som film. Törst är första delen i Vampyr Akademi-serien av Richelle Mead. Den har allt man vill ha:


Intriger, spänning, tonårstankar, kärlek och vampyrer.


Den handlar om Rose som är halvvampyr och beskyddare. Hennes främsta uppgift är att skydda bästa vännen Lissa. Tillsammans har de rymt från skolan S:t Vladimir men blir efter några år på flykt tillfångatagna och de tvingas börja på skolan igen.
Väl på skolan igen är mycket förändrat: nya gäng finns och det gäller för både Rose och Lissa att smälta in. Alla vill inte ha dem där! Lärarna är stränga.


Det finns fler hot, dels mot Lissa där adliga familjer ser ner på henne och tycker hon skämt ut sin ätt. Men också i form av de livsfarliga Strigoi, de vampyrer som blivit odödliga och brutit mot de regler och koder som vampyrer lever efter. Strigoi är starkare och farligare än vampyrerna - och få verkar kunna bekämpa dem.
Rose som inte lärt sig varken magi eller hur man slåss på riktigt funderar på hur hon ska kunna möta Strigois utan utbildning. Kan hon få dem av någon lärare på skolan?


Se om boken finns inne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar