17 november 2016

Noel och den magiska önskelistan av Janina Kastevik

Noel är ensam. När klasskamraterna springer ut på rasten och leker med varandra står han ensam kvar. Han är nyinflyttad i staden. Det är svårt att komma in i klassen och få kompisar. Han har till och med hört sin lärare säga att han är lillgammal. Som om det är hans eget fel att han är ensam. Han vill inte heller visa sin pappa hur ledsen han är och hur svårt det är i skolan.


Men en dag händer något ovanligt. En gammal man sätter sig bredvid honom på bussen. En sliten man. Han har snälla ögon och en guldtand och han ler mot Noel. När mannen kliver av bussen upptäcker Noel en hopvikt papperslapp på sätet. Han tittar på den och stoppar den i fickan. Någon dag senare öppnar han den. Där står det "Noel: Önskelista". Från den här dagen börjar han önska sig saker och önskningarna slår in. Men varje önskan får också konsekvenser.


En berättelse om att försöka vara stark och hålla saker för sig själv när hjärtat egentligen brister. Och om vilken styrka man kan få när man bestämmer sig för att berätta hur man känner. Och när någon uppskattar en för den man är.


Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar