16 januari 2017

Djupgraven av Camilla Sten

Djupgraven (2016) är första delen i Camilla och Viveca Stens rysarserie från skärgården. Övernaturliga inslag blandas med vardagsliv på ett mycket bra sätt, allt från älvor och havsormar till vanliga skoldagar i klassrummet. Man vill gärna sträckläsa den här spännande boken!

12-åriga Tuva bor på Harö i Stockholms skärgård, och trivs bra där trots att att hon är ganska ensam. Klasskompisarna låtsas inte om henne, hon är annorlunda med sitt nästan vita hår och ärren på halsen som sägs komma från en båtolycka. När Rasmus flyttar till ön får hon äntligen en kompis, Men hon har svårt att tro att någon vill vara i hennes sällskap, och särskilt den populära Rasmus.

 En dag försvinner en kille i klassen under en orientering. Efter det börjar folk att prata om flera som har försvunnit, de flesta till havs. Det är nu Tuva börjar få mardrömmar och konstiga syner, och så småningom får hon en förklaring till både mardrömmarna och ärren på halsen från oväntat håll.

Berättelsen är mycket spännande samtidigt som man får lära sig om miljöförstöring och nordisk folktro.Boken avslutas med fakta om havet och vad man själv kan göra för att minska miljöförstöringen.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar