16 januari 2017

Du är modigast av Christina Wahldén

Du är modigast (2016) är en fin och lite sorglig berättelse, men ändå full av hopp. En berättelse om det svåraste, där man inte vet hur det kommer att sluta.

Det är julafton och 11-årige Knut är på barnonkologen, eller bonken som de larviga vuxna kallar canceravdelningen för barn. Han har fått feber och måste vara kvar när de flesta barnen har fått åka hem. Föräldrarna och lillasyster är hos mormor och morfar några timmar, så det är tyst och tråkigt.

Helt plötsligt dyker sjukhusclownen upp och vill ha med Knut på en vandring runt sjukhuset. Hans trolleriväska har kommit bort och Knut får hjälpa till att leta. Under letandet hittar de Doris i källaren, hon skulle egentligen åkt hem till sin familj på Åland. Resan blev försenad och hon är ledsen, Mohammed som städar på sjukhuset försöker trösta henne. Hon är rädd att familjen inte ska känna igen henne uppsvullen och skallig, som hon blivit av medicineringen. Hon ska flyga helikopter hem och får sällskap av Knut, clownen och Mohammed på resan. Det blir ett stort äventyr mitt i allt det svåra.

Det här är en viktig berättelse som tar upp svåra ämnen om svår sjukdom, en tuff behandling, smärta, oro och ängslan. En bra högläsningsbok som väcker funderingar om livet och döden!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar