19 februari 2010

Skuggporten av Lene Kaaberbøl

Skuggporten handlar om 14-åriga Anna. Anna är stum och har en tatuering av en spindel i sin vänstra hand. Hon vet inte var den kommer ifrån, hon har haft den så länge hon kan minnas.

Anna bor med sin pappa i ett växthus i trädgården bredvid deras riktiga hus. De har bott där ända sen Annas mamma försvann sju år tidigare. Anledningen till att de bor i växthuset är att pappan tror att huset är ondskefullt och orsaken till att mamman försvann. Anna får inte ens gå in i huset.

En dag hör Anna sin mammas röst i sitt huvud. Mamman ropar på hjälp, vilket får Anna att tro att hon fortfarande är vid liv. Hon bestämmer sig för att leta reda på henne, och hon vet precis var hon ska börja leta. I det gamla huset. I huset hittar hon skuggporten som för henne till en annan värld, till Nattlandet. Där ger hon sig ut på en farofylld jakt efter sin mamma.

Författaren Lene Kaaberbøl har tidigare även skrivit en jättespännande fantasyserie som började med Skämmerskans dotter, och nu har hon åter igen skrivit en mycket bra och spännande fantasybok.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar