15 april 2010

En hemlig vän av Katarina Genar

Henrietta är arg. Hennes pappa har lämnat henne och hennes mamma för att bo med en annan familj. Henrietta och mamman har flyttat till en lägenhet i stan. Mamman bara jobbar hela tiden och Henrietta känner sig ensam. På den nya skolan är det inte heller kul. Henrietta känner inte att hon passar in, hon kan inte prata och fnissa och slänga med håret på rätt sätt som de andra.

Men så börjar det hända konstiga saker. Henrietta tappar sina nycklar på vägen hem från skolan. Sen är det någon som lägger en lapp på hennes bänk i skolan. En lapp där det står: "Jag hade dina nycklar men nu har jag dom inte längre. Jag måste hämta dom och sen får du tillbaka dom. Var inte ledsen! Hälsningar, En hemlig vän". Samtidigt börjar Henrietta se en liten flicka med röd toppluva på gården. En flicka som dyker upp från ingenstans och som alltid försvinner innan Henrietta får en chans att prata med henne. Vem är flickan? Och vem skrev lappen?

Det här är en mysig och mystisk bok om gåtor som får svar och nya vänner.

Kolla om boken finns inne

1 kommentar:

  1. En riktig bladvändare! (Jag började läsa den på väg hem i tåget och slutade inte förrän jag låg i sängen.) Både spännande och mystisk!

    SvaraRadera