05 oktober 2010

Nyckelbarnen av Sara Kadefors

Den här boken handlar om fyra barn som går i femman. Det är Siri, Linn, Leo och Nizar. De har problem med sin fröken, Maggan, som inte alls är särskilt snäll. Dessutom har hon favoriter i klassen och Leo som hon inte tål. Han har svårt att sitta still och koncentrera sig så Maggan skäller på honom jämt.

En dag på lunchen kastar Nizar en servett med mat i mot Leo. Leo duckar och så får Maggan allt i huvudet. Hon blir förstås galen på Leo. Fast barnen i klassen talar om för Maggan och rektorn att det var Nizar som kastade så händer ingenting.

Barnen tröttnar på sin fröken och skriver en protestlista som de lämnar till rektorn. Sen förstår de att Maggan och rektorn är kompisar. Då börjar de hämnas på rektorn. Nizar har tagit rektorns nycklar så de tar sig in på expeditionen och tar en kavaj inne på rektorns rum som de färgar i en hemsk färg. En annan gång möblerar de om där inne.

Dessutom har Siri problem med sina föräldrar. De säger att de ska resa utomlands med jobbet men ändå får Siri ibland se dem på stan. Hon försöker fråga dem vad som är på gång men hon får bara lögner och leenden tillbaka.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar