05 november 2010

Babbloteket tipsar om högläsningsböcker

Högläsningsböcker är något som deltagarna i bokklubben Babbloteket har stor erfarenhet av och de vill gärna dela med sig.

Här följer de absolut bästa tipsen enligt Babbloteket.

Matilda av Roald Dahl
Matilda upptäcker att hon har övernaturliga krafter och hon beslutar sig för att rädda skolkamraterna och fröken Sara Honung undan rektor Domderskan.

Bläckhjärta av Cornelia Funke
En man dyker plötsligt upp hos Meggie och hennes pappa Mo. Han varnar Mo för någon som heter Capricorn. Mo och Meggie reser till faster Elinor. Här gömmer Mo boken om vilket allt handlar - ett äventyr som Meggie kommer att delta i.

Drakryttaren av Cornelia Funke
Ben ger sig tillsammans med draken Lung och kobolden Svavelfäll ut för att finna platsen där de kan leva i fred. Resan bjuder på många äventyr, men fienden följer efter...

Measle Stubbs och vredesmunken av Ian Ogilvy
Measle Stubbs är liten, mager och smutsig. Han bor hos den gräslige Basil i ett hemskt hus. En dag smyger Measle upp på vinden för att leka med Basils modelljärnväg. Basil kommer på honom och krymper honom till samma storlek som plastfigurerna kring järnvägen. Dessa visar sig vara riktiga människor ...

Molly Moons fantastiska bok om hypnos av Georgia Byng
Molly bor på barnhem och hittar där en hypnosbok. Hon hypnotiserar personalen och ger sig av på spaning efter sin vän Rocky.

Momo eller Kampen om tiden av Michael Ende
Flickan Momo kommer till en stad där hon flyttar in i ruinerna efter en amfiteater. I staden finns tidstjuvarna som stjäl människornas tid. Tidstjuvarna känner sig hotade av Momo. Ett spännande äventyr!

Nim och den hemliga ön av Wendy Orr
Nim bor på en ö mitt i havet tillsammans med sin pappa Jack och några djur. Jack försvinner i sin segelbåt och en storm hotar med katastrof. Nim söker hjälp för att rädda sin pappa.

Spökskeppet av Mårten Sandén
Petrinideckarna, tvillingarna Peter och Petra dras in ett mystiskt äventyr under sin påsklovsvistelse på Österlen. Spökskepp och cigarettsmuggling tillhör huvudingredienserna.

Läs och njut!

1 kommentar: