21 februari 2011

Bloodline av Kevin Brooks

Kan det gå fel med en Kevin Brooks-bok?
Nja, inte hittills i varje fall (tycker jag). Flera skolor och filialer i Enköping har köpt in hans "snabblästa" Bloodline (2004) på engelska. Det är ett spännande och intensivt gisslandrama.

Finbar tillbringar lördagen hos sin pappa, sin farfar och gammelfarfar. Det gör han varje lördag och det är dötrist. Det händer aldrig någonting. Förrän idag!

Plötsligt bryter sig en svartklädd person in i huset och tar familjen som gisslan. Det visar sig var en tjej som rånat en butik, gjort bort sig och har nu halva poliskåren utanför huset. Tjejen tror att hon kan bossa med familjen bara för att hon har en pistol men då vet hon inte mycket om Finbars pappa och farfar. De har varit med om värre saker och vill gärna se att pengarna hamnar i deras fickor istället.

Endast några få sidor i början är långsamma. Det är bara för att sätta stämningen. Sedan blir det BANG! KRASCH! BOOM! Spänning, action, dramatik ända till slutet.

Bloodline har ganska mycket text (117 sidor) men det engelska språket är hyggligt enkelt. Rekommenderas för övre högstadiet eller gymnasiet.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar