03 februari 2011

Djurväktarna 11 - Små glada fiskar av Gull Åkerblom

Det här är berättelsen om Djurväktarnas elfte uppdrag.

Alla i klassen tycker om djur och en dag har deras lärare Helga med sig ett tomt akvarium och berättar att de ska få ha det i klassrummet. Alla blir jätteglada och de börjar läsa böcker om fiskar och akvarier så att de vet hur man sköter ett akvarium och vad fiskarna behöver. Det är spännande! det blir också ett besök i djuraffären. Efter det börjar de fundera på hur djur i bur egentligen har det...

Sen blir det dags att inreda akvariet med sand och växter och fundera på vilka fiskar de skulle vilja ha. Men Helga har en översaskning åt klassen, hon har nämligen redan bestämt vad de ska ha i akvariet, och de fiskarna kommer inte från djuraffären.

Det här är bok nummer elva om Djurväktarna och den gavs ut under 2010, läs gärna de tidigare 10 också! Man behöver inte läsa dem i ordning om man inte vill. Det har även kommit ut en Djurväktarna 12 - Det allra bästa.

Böckerna om Djurväktarna är skrivna för dig som precis börjat klura ut hur man läser själv och de innehåller fina bilder på vad som händer i boken.

Om du blir nyfiken på att lära dig mer om akvarier så har vi faktaböcker om fiskar och akvarier. Bara att fråga oss som jobbar på biblioteken eller söka via vår hemsida!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar