18 april 2011

Hej och tack för ingenting av Måns Gahrton

Hej och tack för ingenting (2011) är en både allvarlig och hoppfull berättelse om vänskap. En bra bok om vänskap mellan tjej och kille i olika åldrar!

Elsa är 16 år, har stuckit från sommarlägret på Öland. Hon har bestämt sej för att ta sitt liv. Men när hon står framför ett stup bredvid Ölandsbron, hindras hon av sin höjdrädsla och av en liten skitunge som smyger på henne. Det visar sej vara Sigge, som är bra på att smyga. Men den ledsna tjejen gjorde honom rädd, han vågar inte lämna henne, trots att hon ber honom sticka därifrån.

Elsa berättar så småningom om sitt eländiga liv för Sigge, och då bestämmer han sej för att hjälpa henne. Först måste de hindra Elsas självmordsbrev att nå hennes mamma. Sedan ska de försöka hitta Elsas borttappade pappa, hon vet bara hans förnamn och halva efternam. Men först måste de ta sej till Stockholm, och hur ska de komma dit utan pengar...

Tillsammans ger de sej ut på en lång resa genom Sverige. Som läsare följer man dem med spänning. Ska de verkligen lyckas nå sina mål, och vad händer på vägen dit?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar