22 september 2011

Konstiga djur av Lotta Olsson

Är myrsloken verkligen det enda konstiga djur som finns? Det måste väl finnas fler djur som är konstiga? Kanske till och med ännu konstigare... I boken Konstiga djur (2011) av Lotta Olsson finner du svaret!

Myrsloken och Hasselmusen är mycket goda vänner, men medan Myrsloken är konstig så är Hasselmusen inte konstig alls. Myrsloken funderar över om myrslokar är de konstigaste djuren som finns och för att få reda på detta bestämmer han sig för att ordna en tävling, Konstiga djur-tävlingen.

Myrsloken och Hasselmusen bestämmer tillsammans att eftersom Myrsloken själv ska ställa upp i tävlingen så är det bäst om Hasselmusen är tävlingens domare. De lägger ut informationen om tävlingen på nätet för att alla djur i hela världen ska se det. Men nätet är något mycket speciellt, inte alls som vi människor är vana vid...

Hasselmusen och Myrsloken får in många anmälningar till tävlingen, den ena konstigare än den andra. Men vem vann egentligen tävlingen? Ja, det får du veta om du läser boken!

Konstiga djur är en både rolig och lärorik bok med många fina bilder illustrerade av Maria Nilsson. Man får lära sig mycket om en flera djur som man knappt visste fanns, såsom myrkott och näbbdjur. Men man får också veta saker om vanliga djur, som kon och myran, som kanske inte visste tidigare.

Konstiga djur kan man både läsa själv eller tillsammans med familjen. Hur du än väljer att läsa den så har du en rolig stund framför dig!

Kolla om boken finns inne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar