31 oktober 2011

Den grymma handen av Morten Dürr

Skrämmande, läskigt och overkligt (?) Ja, det är så jag skulle vilja beskriva vad som händer Aron.


Aron är en kille som helst inte vill synas. Han gör sig så tyst och liten han bara kan i skolan. Men det är inte alltid så enkelt. Framför allt inte när det är Arons födelsedag och hans mamma har skickat med honom glass som ska delas ut i klassen. Aron gömmer i stället glassen vid sin bänk och när chokladglassen i slutet av dagen har smält ut till en stor brun pöl kan ni ju bara tänka er vad Arons plågoandar säger.
Av sin farbror får Aron en buktalardocka i present. Den är ganska ful och Aron tycker att den verkar ganska tråkig. Men sent på kvällen tittar han ändå lite närmare på den och följer råden i instruktionsboken, men inget funkar. Längst bak i boken finns dock en trollformel och när Aron säger det magiska ordet börjar dockan leva. Men det är ingen snäll docka, något som Aron snart kommer att få veta.

Det här är en lättläst bok med inte så många sidor. Men det räcker ändå för att man ska få kalla kårar utefter ryggraden. Riktigt obehagligt blir det och jag kommer nog aldrig kunna se en buktalardockor igen utan att bli lite rädd.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar