24 september 2012

Långt ifrån slut av Ingrid Olsson

Äntligen får vi träffa Linnea igen!

Det är sommarlov och Linnéa tycker att allt är tråkigt. Linneas bästis Vanessa ska åka till sin pappa i New York och hon måste vara hemma.

Men de lovar varandra att höras varje dag på Skype. Till och med Vilmer är bortrest och lillasystern Iris är världens jobbigaste.

När Linnéa pratar med Vanessa så vill hon bara veta om Linnéa sett Tor (som Vanessa är intresserad av) och om hon vet vad han gör, vilka han träffar med mera. Linnea träffar Tor vid badplatsen nästan varje dag, men hur ska hon kunna berätta det för Vanessa.

Det är med magknip och pirrande känslor jag läser den avslutande fjärde delen om Linnéa och hennes kompisar. En stark berättelse om kärlek, kompisar och svek. Den stora frågan är hur ska en bra kompis vara.

Författaren Ingrid Olsson är bra på att beskriva känslor och oro, allt från det allra första pirrandet vid förälskelse till den nattsvarta känslan när allt är över. Jag gillar böckerna om Linnéa för att de berättar om vardagen. Livet är inte på topp hela tiden utan mer som en ostadig berg- och dalbana - exakt som i verkligheten.

Läs även de andra böckerna om Linnéa: Långt ifrån cool, Långt ifrån kär och Långt ifrån liten.

Kolla om boken finns inne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar