03 november 2012

Rubinröd : Tidlös kärlek av Kerstin Gier

Hur gör man om man hamnar mitt inne i ett annat århundrade, inte känner någon och blir tagen som inkräktare och tjuv?

Familjen Montrose har i flera århundraden burit på en gen där en person ur varje generation kan röra sig mellan olika tider. Alla väntar på att Charlotte, som tros ha denna speciella gen, ska börja sina tidsresor. Hon är lite yr och hängig men ingenting händer. Istället är det kusinen Gwendolyn som helt oväntat kastas fram och tillbaka mellan 1800-talets London och mobiltelefonernas nutid.  När det blir uppenbart att det är hon som är den utvalda tidsresenären får hon besöka väktarna i ett hemligt ordenssällskap och tränas för att kunna passa in i de historiska miljöerna.

Men väktarna är inte helt överens om att hon verkligen är den rätta. Inte heller snyggingen Gideon som är den hon ska tidsresa med. Det hela känns helt absurt och hon rapporterar allt via sms till bästisen Leslie. Men varför är hennes mamma så rädd för väktarna? och kan hon verkligen lita på dem? och vad är det för hemlighet som är så viktig?

Rubinröd (2012) är en oväntad bra äventyrsberättelse. Själv kunde jag inte lägga ifrån mig boken när jag väl börjat. Det är en storsäljare världen över och under 2013 kommer två fortsättningsböcker ut.

Kolla om boken är inne
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar