21 mars 2013

Pixis bok av Mårten Melin

Enligt Mårten Melin så är Pixis bok (2013) den sista i böckerna om Skogsbingelskolan. De tre böckerna följer olika elever på skolan och det är därför inte nödvändigt att läsa dem i en speciell ordning.

Pixi och hennes föräldrar har dött i "en förfärlig olycka". De tas emot med öppna armar i himlen men plötsligt börjar Pixi bli genomskinlig och försvinner sedan. När Pixi vaknar upp lever hon igen. Tja, lever och lever, hon är tillbaka i de levandes värld men hon känner sig annorlunda...och hon saknar sina föräldrar. Pixi vill till himlen men om hon begår självmord så hamnar hon istället i helvetet. Pixis morbror tar henne till Skogsbingelskolan som förhoppningsvis kan hjälpa henne.

I början hade bokserien inget samlingsnamn så jag kallade den för "Monsterskolan", något som vissa elever på Skogsbingelskolan och även invånarna i närmsta by kallar den. Men även om Måns (i första boken) förvandlas och det finns vampyrer, varulvar och annat på skolan så är inte alla monster, bara lite annorlunda. Boken om Pixi är fascinerande. Melin får in många tankar kring liv och död och allas existens i denna mycket speciella del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar