31 maj 2013

Som om hösten kom på sommaren av Jan Henrik Nielsen

Allt är dött. Inte ett grönt blad eller grässtrå så långt ögat kan se. Eller i varje fall inte så långt som periskopet kan se.

Nanna, Fride och deras pappa bor sedan många, många år i en bunker under ett hus ute på en liten ö.
De har inte varit utomhus på hela tiden och den enda kontakten med världen utanför får de genom att titta genom periskopet. Men det finns ingenting utanför att se.
Hur allt började är det ingen som riktigt vet. Allt började bara att dö och för att klara sig flydde de till det lilla huset långt bort från andra. Nanna och Frides mamma skulle så småningom komma efter men hon dök aldrig upp.
När pappa en dag börjar visa tecken på den sjukdom som krävt så många liv säger han åt Nanna och Fride att de måste ta sig in till staden, en resa på tre dagar, för att hämta medicinen de gömt undan i sin gamla lägenhet. Nanna och Fride ger sig av på en resa på liv och död, där de möter både Fågel och skuggorna...

Som om hösten kom på sommaren (2013) är en riktig bladvändare. Vad är det egentligen som gör att allt och alla dör? Och vem kan man egentligen lita på? En ruskigt spännande bok som ändå känns så verklig.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar