03 juni 2013

Kickboxaren av Maria Björn och Niklas Krog

Kickboxaren (2013) är en lättläst, spännande och fängslande berättelse om 16-åriga Eremias. Boken börjar med att han blir överfallen på väg hem från skolan, en okänd kille ger sej på honom, misshandlar honom och tar hans nya mobiltelefon.

Eremias hade fått mobiltelefonen av mamma när han började gymnasiet, han skulle inte behöva skämmas inför sina nya klasskamrater. När han går hem efter misshandeln bestämmer han sej för att hämnas på killen, han ska ha tillbaka sin mobil. Men han vet inte hur, för han har inte råd att gå och träna på någon klubb och lära sej slåss.

En dag får han ett oväntat tips om en klubb där han kan börja träna självförsvar. Men det kostar, och för att kunna träna måste han ha ett jobb. Han lyckas få ett jobb i en butik i närheten, han tjänar inte så mycket, men det lilla han lyckas få ihop går till kickboxklubben. Äntligen kan han börja träna självförsvar, och blir så småningom riktigt bra på det. Problemet är bara att han inte får använda sej av kickboxningen för att slåss, hur ska han då kunna hämnas på Robin, killen som har misshandlat och hotat honom flera gånger...

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar