16 oktober 2013

Anden i glaset av Ewa Christina Johansson

Tror du på andar och spöken? Då kanske du har lekt anden i glaset någon gång? Eller så kanske du blir sugen efter du har läst den här boken. Eller så kommer du aldrig att våga.

Juni har ingen lust alls att vara med på anden i glaset. Hon är rädd helt enkelt. Trots att Fanny tjatar, så har hon bestämt sig. Fanny och den nyinflyttade Stella får fråga andarna själva. Juni hjälper gärna till med att ta fram popcorn och dricka i stället.
Det är just när hon är nere i köket och ska plocka med sig popcorn och chips som det börjar gå riktigt snett. Ljuset blixtrar till men det kan ju helt enkelt bero på åskvädret utanför men när Juni sedan hör ett kallt, vasst skratt svepandes genom rummet stelnar hon till. Strax blir allt mörkt och från övervåningen hörs ingenting. Ingen svarar när Juni ropar.
När ljuset kommer hittar hon äntligen Fanny men Stella är försvunnen. Det finns inte ett spår efter henne. Däremot har någon eller något lämnat spår på spelplanen. En blodröd cirkel runt bokstaven C. Och fler bokstäver kommer att träda fram...

Ewa Christina Johansson har skrivit fler spökhistorier och hon gör det riktigt bra. Jag, som inte gillar mörker, skulle inte vilja läsa hennes böcker om jag var ensam hemma och regnet piskar ner utanför.
Anden i glaset är inget undantag. Det är spänninande och nervkittlande från första till sista sidan!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar