02 juni 2014

Tunnel 13 av Johanna Ejdeholm

Huvudpersonen heter Oskar och han ska försöka sig på Urban exploration där man söker upp övergivna platser som t ex övergivna byggnader, fabriker, bergrum, tunnelsystem och liknande. Det här är förstås olagligt.

I början av boken har Oskar packat ryggsäcken och ska möta klasskompisarna Isak och Jamal. De ska ta sig in på Hedö, ett nedlagt militärsjukhus. Det ryktas att det finns en massa hemliga gångar under sjukhuset och att militären kanske fortfarande har någon slags verksamhet där.

Oskar är väldigt nervös och samtidigt uppspelt, han har aldrig provat på något sånt här tidigare. Anledning till att han får vara med är att det går ett rykte om att han är rik eftersom han och pappan bor på ett "fint" ställe. Det här stämmer inte alls då de bara fått låna huset och pappan går på socialbidrag.

Nu har Oskar snott åtta tusen kronor av sin farmor för att bekosta kartan in i militärsjukhuset. Han har också skaffat en del utrustning som rep mm.

Kompisen Isak är en väldigt otrevlig person men han är den lilla gruppens ledaren när de letar sig in i tunnel 13 som är namnet på vägen in i sjukhuset.

Boken är lättläst med korta rader.

Kolla om boken finns inne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar