22 oktober 2014

Mamma Mu simmar av Jujja Wieslander

"Kor kan inte ta simmärken. Kor ska inte åka i rör."
Ja, så säger Kråkan när han får höra att Mamma Mu ska åka till badhuset med Lina. En ko som kan simma har man väl aldrig hört talas om.

Men Mamma Mu är ju inte som vilken annan ko som helst och tur är väl det. Mamma Mu kan faktiskt både åka vattenrutschkana, doppa huvudet under vattnet, hoppa från kanten och inte minst, simma 25 meter på djupt vatten. Det är nämligen det som behövs för att man ska kunna få simmärket Guldfisken.
Kråkan delar tyvärr inte Mamma Mus stora glädje när hon hommer hem och visar upp sitt blänkande märke. Han ser nästan ledsen ut, även om han inte visar det.
Hur ska de göra för att få Kråkan glad igen? Kanske skulle det bli bättre om Kråkan kunde få ta sitt alldeles eget märke utan att det bli det minsta blöt.

Egentligen är det kanske onödigt att tipsa om en ny Mamma Mu-bok. De brukar hitta till sina läsare ändå. Men jag tycker att de är så otroligt roliga och det jag gillar allra mest är faktiskt Kråkans ansiktsuttryck som Sven Nordqvist lyckas rita så underbart tydligt.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar