03 oktober 2016

Innan helgen är över av Kerstin L Hahn

Innan helgen är över (2016) är en riktigt spännande berättelse som man bara måste sträckläsa! Man skulle kunna tro att det här är en spökhistoria när man ser omslaget, men jag tycker att boken är mer en thriller med lite övernaturliga inslag.

Det är sista helgen på sommarlovet och Stella följer med systern och hennes pojkvän till familjens sommarstuga. Tjejerna tycker att Herman, som pojkvännen heter kör för fort och gör farliga omkörningar. Han surnar till och ber Jorun köra sista biten, hon protesterar, men han tycker att hon kan passa på att övningsköra på den lugna och knappt trafikerade vägen. Hon sätter sig vid ratten och kör iväg, men plötsligt står det en människa på vägen och Jorun hinner inte väja. Det hörs en otäck duns, och när de går ut för att se vad som hänt ligger det en orörlig kille i diket.

Herman låter inte tjejerna ringa efter hjälp, för då kan han bli av med sitt körkort! Och Stella kommer aldrig få något heller säger han. De åker iväg till stugan och där tar han tjejernas mobiler och låser in dem. De har ingen aning om killen lever eller är död! På natten vaknar Stella av att det krafsar och knackar på hennes fönster! Hon ser en gestalt utanför, men på morgonen syns det inga spår efter att någon har stått i rabatten. Helt plötsligt är den sköna sommarhelgen en enda lång mardröm!

Men det otäckaste är inte spökerierna, utan Herman! Han blir konstig, oberäknelig och hotfull, han är livrädd att det som hänt ska komma fram. Stella och Jorun måste komma därifrån innan det är försent!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar