08 november 2016

Luridiumtjuven av Bobbie Peers

Gillar du äventyr, teknik, robotar och att lösa knepiga gåtor? Då är det här boken för dig.

William bor på en hemlig adress någonstans i Norge. Hans morfar försvann för åtta år sedan och Williams familj tvingades fly från England. Med ett nytt påhittat efternamn och förmaningen att ligga lågt och inte utmärka sig försöker William anpassa sig i skolan.
Williams morfar arbetade med koder och Williams pappa har förbjudit William att ens titta på koder och korsord med mera. Äntligen har Omöjlighetsutställningen kommit till Norge. Utställningen består av världens svåraste kod, nästan omöjlig att knäcka. Nu ska klassen besöka Vetenskapshistoriska museet och Omöjlighetsutställningen. William lovar sin mamma att han inte ska röra något på utställningen utan bara titta. I morgon ska utställningen åka vidare till Finland. Trots punktering och en överfull lokal lyckas William smita in på Omöjlighetsutställningen. Han tränger sig fram till scenen där Norges smartaste man just misslyckas med att knäcka koden. Låt ytterligare en person försöka, vädjar publiken. -William! ropar hans lärare herr Humburger då han upptäcker att William smitit in i lokalen. Herr Humburgers utrop gör att William hamnar på scenen och uppmuntras av publiken att försöka lösa koden.

En spännande äventyrsberättelse för dig som gillar koder och teknik! Luridiumtjuven är första boken som författaren Bobbie Peers har skrivit. Han arbetar även som filmregissör och illustratör. Jag ser redan framemot en ny spännande bok om William.


Kolla om boken finns inne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar