07 december 2016

Katakombens hemlighet av Tom Egeland

Roberts mamma har fått ett utgrävningsjobb i Rom över sommaren, och Robert får följa med. Det är nästan tillräckligt för att han ska tycka det är OK att han inte fick följa med kompisarna ut och segla. och det är coolt att få vara med och gräva i den mörka, nyupptäckta katakomben.

Men när det kommer till kritan så säger den italienska utgrävningsledaren ifrån: katakomben är för farlig för barn, Robert får inte vara där nere. Plötsligt står han där och måste roa sig själv på dagarna, medan mamma jobbar. Han kan inte ens forska om den konstiga symbolen han sett, den enda gång han varit nere i katakomben, för barn får inte komma in i biblioteket. Sedan får han hjälp av Aldo Mancini, som arbetar på Vatikanstatens hemliga arkiv.

Så bestämmer han sig för att gå ner i katakomben ensam, trots att det inte är tillåtet, och det visar sig att han inte är så ensam där nere i mörkret som han tror.

Vet du inte vad en katakomb är? Eller vad det är för skillnad mellan hieroglyfer och runor? Det gör inget. Robert förklarar själv det du behöver veta.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar