15 maj 2017

Stjärnstenen av Jo Salmson

När klockorna ringer för tredje och sista gången skakar Nea av sig tankarna och skjuter beslutsamt upp den tunga porten. Med en dov smäll slår den igen bakom henne. Ljudet ekar mellan de höga stenväggarna. Först ser hon ingenting alls. Stjärnsalen har inga fönster som kan släppa in morgonljuset. Det enda ljusskenet kommer från Stjärnstenen som står i sin hållare på altaret, långt där framme.

Nea bor i landet Dahr. Boken börjar när Nea ska utföra ett prov som ska visa om hon har Gåvan, den att genom Stjärnstenen se syner. Har hon det kommer hon att gå i sin fars fotspår och bli Stjärntolkarens lärling. Mäster Fenel övervakar provet och när Nea inte bara ser framtiden, utan även händelser bakåt i tiden, förbjuder han henne att bli lärling och att någonsin komma in i Stjärnsalen igen. Snart går ryktet att Nea väckt en demon i stenen och människorna i staden börjar vända sig emot henne. Det är dock något i landet som inte stämmer. Tillsammans med kusinen Jesen flyr Nea från staden och så börjar sökandet efter sanningen.

Första delen av serien Drakarnas öde är en fängslande och välskriven bok som passar oavsett om man är inbiten fantasy-fantast eller bara vill försvinna in i ett härligt läsäventyr i sagans värld.

Kolla om boken finns inne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar