26 mars 2010

Rainbow Boys av Alex Sanchez

Tre killar. Tre individer. Samma dilemma.

Alex Sanchez har skrivit en bok om hur det kan vara att växa upp som gay. Huvudpersonerna Nelson, Kyle och Jason går alla sista året på högstadiet. Och alla längtar de efter kärleken. Men hur ska man träffa någon när man inte vågar visa vem man är? Och vad ska vänner och familj säga om man faktiskt visar vem man är?

I Rainbow Boys träffar vi tre killar med ganska olika personligheter. Nelson är öppen med sin läggning och får både skit och respekt från omgivningen. Kyle är hans bästa kompis och på väg ut i öppenheten. Baseballspelaren Jason har inte berättat för någon. Men en dag tar Jason mod till sig och går till det där stödmötet för unga homosexuella. Där träffar han Kyle och Nelson. Bollen är plötsligt satt i rullning.

Boken är tyvärr inte översatt till svenska, men väl värd att läsa på originalspråket. Det är en välskriven bok om den allra första kärleken. Men också om att våga stå för den man är. Det tror jag alla kan känna igen sig i, även om man inte är i samma situation som huvudpersonerna.

Läs även Rainbow High och Rainbow Road där man får veta hur det går för killarna.

Kolla om böckerna finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar