10 juni 2012

Stinkis av David Walliams

En vacker dag dök det upp en gammal, illaluktande farbror i Chloes stad. Han bosatte sig på en parkbänk tillsammans med sin katt Hertiginnan. Ingen i staden var elaka mot honom men eftersom han luktade så otroligt illa var det heller ingen som pratade med honom. Ingen förutom Chloe.

Chloe, som är tolv år, och Stinkis blir vänner och kan prata om allt. För Stinkis berättar Chloe om sin konstiga familj. Hennes pappa bor under en trappa på dagarna och hennes lillasyster har så många fritidsaktiviteter att man blir trött bara av att läsa hennes schema. Men framför allt - Chloes mamma, mrs Crumb, försöker vara fin av sig och gör allt för att bli vald till premiärminister. Hon vill bland annat förbjuda alla uteliggare och tycker att arbetslösa är latmaskar. Eftersom Chloes bästa vän, Stinkis, faktiskt är uteliggare, vill hon gärna hjälpa honom. Men frågar är - vem är han egentligen?

Stinkis (2012) är en söt och rolig historia om vänskap och om att det är bra att tänka efter varför en del människor bosätter sig på en parkbänk.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar