13 augusti 2012

Som Zlatan fast bättre av Niclas Christoffer

Femtonåriga Simon drömmer om att bli fotbollsproffs, han vill bli som Zlatan, fast bättre. Han lyckas komma in på ett bra fotbollsgymnasium i Skåne, och familjen flyttar från Stockholm till Malmö. Familjen består av Pappa Erik, lillebror Pontus och Simon. Mamma Elin har dött i en olycka, ingen pratar om henne, det är för smärtsamt. Flytten blir som en nystart för dem alla enligt pappa.

Simon visar sej vara en av de duktigaste i klassen, han tränar hårt för att nå sitt mål. Han gör många mål, får beröm av tränaren som dock tycker att han bör gå ner några kilo för att orka prestera ännu bättre. Det är nu något går fel... Simon blir mer och mer övertygad om att han är för tjock för att kunna bli proffs. Allt han gör från och med nu kommer att handla om vikten, eller att bli av med vikt! Han klarar inte av att hantera ångesten och hamnar snart i en livsfarlig sjukdom!

Detta är en viktig bok! Det skrivs inte så mycket om ätstörningar hos pojkar tyvärr. Författaren har egna erfarenheter av ätstörningar, och talar också om i sitt efterord vart man kan vända sej för att få hjälp. Boken är lättläst och gripande, det är lätt att sätta sej in i Simons situation och känna med honom.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar