27 augusti 2013

Tredje tecknet av Ingelin Angerborn

Det är första dagen på sommarlovet och Olivia har tillbringat dagen på stranden med sina vänner och allt borde kännas helt fantastiskt bra! Men det gör det inte för Olivia, hon är olycklig. Hennes bästa kompis Sonja har blivit ihop med Milo – killen Olivia har varit hemligt kär i över ett år…

När Olivia kommer hem till den tomma lägenheten känns det så ensamt. Hon har ingen kille, ingen kompis, inget syskon. Kanske allt hade varit enklare om hon haft ett syskon men nu känns allt så hopplöst och orättvist. Inte ens hennes katt Smilla är till någon tröst då hon uppför väldigt konstigt. Katten ryggar tillbaka och flyr upp på garderoben och vägrar att komma ner.

Snart börjar det hända mystiska saker. Olivia hittar en nyckel i sin strandväska som ingen saknar och som inte verkar passa någonstans. Hissen i huset går flera gånger åt fel håll och åker ner i den mörka källaren av sig själv, det är dessutom nyckelpigor överallt, väldigt många nyckelpigor. Inte nog med det, Olivia hör steg hemma i lägenheten och en natt vaknar hon av att någon andas i hennes nacke... Obehagligt och läskigt!

Jag bara älskar Ingelin Angerborns mysrysböcker. Spänningen byggs gradvis upp och jag vet att det kommer att bli värre. Detta är hennes femte rysare och här kan du se om hennes andra rysare finns inne!

Kolla om boken finns inne  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar