26 januari 2015

Svensk synd av Martin Jern

Hotet finns alltid där. Likaså stressen. Att alltid vara på flykt. Att alltid vara på sin vakt och akta sin tunga.

Otto och hans mamma har varit på resande fot de senaste fyra åren. Ända sedan den dagen då de faktiskt packade sina grejer och flydde från Ottos pappa. Sedan dess har de flyttat fler gånger än Otto kan räkna nästan. Ingenstans kan de slappna av eller kalla för hem.
Nu har de kommit till den lilla orten Ryda, var den ligger kan inte Otto berätta. Ryda är så litet att det inte ens är säkert att det finns på kartan känns det som. Ändå händer det stora saker i Ryda, både för de som redan bor där men även för Otto. Det här är Otto kommer att uppleva den första stora kärleken, det här är han kommer att ha sex första gången. Men det är också här han kommer att få tre nya kompisar, varav en dör, inom loppet av några dagar.
Ryda är en uppdelad ort. Det finns några få som har hamnat utanför, hamnat snett och lever i synd, enligt kyrkan Evigheten, som funnits i Ryda några år. De allra flesta är medlemmar i Evigheten och det är enligt deras lagar som orten och skolan lever.
Men alla bär vi på hemligheter. Vissa större än andra. Vad händer egentligen när de riskerar att komma ut. Hur långt är man beredd att gå?

Svensk synd är en bok att sträckläsa. En blandning av verklighet och thriller. Och det är kanske det som är det mest skrämmande. För en del är thrillern verklighet.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar