04 september 2015

En häxa sitter barnvakt av Suzanne Mortensen

En häxa sitter barnvakt

Ett par minuter senare ringde någon otåligt på dörren. Danne smög ut i hallen, tryckte ner handtaget och kikade genom springan. Itrapphuset stod en främmande tant med stor haka och läskiga vårtor på kinderna. Hennes långa hår var lika svart som den spetsiga hatten och slängkappan.

När Dannes föräldrar ska åka bort över natten tror de att det är den vanliga barnvakten från arbetsförmedlingen som ska komma. Men barnvakten blir sen och föräldrarna måste åka innan hon anländer. Men det är långt ifrån den vanliga barnvakten som ringer på en stund senare. Det är en häxa. Men inte en elak häxa, även om hon ser ur som om hon skulle kunna vara det. Så Danne blir först rädd, men inser snart att han har fått vad som mycket väl skulle kunna vara den bästa och roligaste barnvakten i världen. För vad kan vara bättre än magiska formler för att hitta den förvunna hundralappen eller en flygtur!

Men efter mycket skoj i Dannes lägenhet stöter de på de riktiga elaka häxorna uppe i luften, på väg till farfar och hunden Jango. Och elaka häxor kan vara farliga så då gäller det att vara både modig och listig för att kunna besegra dem.

En häxa till barnvakt är en underhållande och ganska snabbläst berättelse om vad som skulle kunna hända om barns fantasi var verklighet när barnvakten ringer på dörren och skoj och äventyr följer med.


Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar