06 september 2015

Spana på fåglar av Pernilla Josefsson och Leif Gustavsson

Det finns 250 olika fågelarter i Sverige och de bor överallt. I skogen, på fjälltopparna, vid våra hus. Spana på fåglar (2015) berättar om 50 fåglar som är vanliga att se.

Varje fågelart får en eller två sidor. De är uppdelade i fem kategorier: Fåglar nära dig (blåmesar, duvor, kråkor med flera), Fåglar vid vatten (knölsvan, gräsand, fiskmås med flera), Fåglar i skogen (domherrar, korpar, tjädrar med flera), Fåglar vid ängar och åkrar (fasan, sädesärla, tranor med flera), Rovfåglar och ugglor (havsörn, sparvhök, kattuggla med flera).

Det är samma grundfakta för alla fågelarter. Vi får veta hur stora (eller små) fåglarna är, var de bor, vad de äter och om de flyttar på vintern. Varje uppslag har minst två perfekta färgfoton på varje fågelart men även en kort lista på kännetecken. Det finns även en kort text med specifika egenskaper eller bakgrundsinformation.

Boken har alltså ett bra upplägg med lite text så den är bra för nybörjare, både inom läsning och fågelskådning. Ta med boken ut i skogen och på promenader eller ha den hemma och sätt upp ett fågelbord utanför fönstret.

Läs och de andra böckerna i samma serie: Spåra djur och Spana på djur.

Kolla om boken finns inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar