15 februari 2016

Bröder i solen av Anna Hellerstedt

Bröder i solen (2015) är en ganska tunn och snabbläst bok med stor text. Boken handlar om Adam som är sexton år.

Han har svårt att passa in, och känner sig ofta utanför. Därför har han blivit en mästare på att låtsas, han ljuger om det mesta. Han ljuger hemma, han ljuger inför kompisarna och han ljuger i skolan. Han låtsas hänga med i skolan, och lyckas lura till sig högre betyg när han egentligen riskerar att inte få godkänt. Han ljuger om att han har varit ihop med tjejer, trots att han bara är olyckligt kär i Eve.

På sommaren efter nian är familjen bjudna på bröllop, det vill säga mamma, styvpappa och lillasyster, Adam står inte med på inbjudan. Även inom familjen känner han sig utanför, han räknas liksom inte. Hans biologiska pappa bor i Nicaragua i Sydamerika, det vet han genom Facebook. De har aldrig träffats, men nu bestämmer sig Adam för att åka dit och träffa honom.

Han ljuger för mamma att han ska till mormor i Spanien, men bokar flyg till Nicaragua istället. Mamma och mormor är osams och har inte pratat på flera år, så mamma kommer nog inte att kolla.

När han väl kommer till Nicaragua, går inget som han tänkt. Han blir tillfångatagen av ett kriminellt ungdomsgäng som tar hans pass, pengar och mobil. Han har ingen aning om vad som ska hända, men det känns inte bra...

Tänk att en så tunn bok kan rymma så mycket spänning!

Kolla om boken finns inneInga kommentarer:

Skicka en kommentar