18 juni 2010

Coraline av Neil Gaiman

Coraline har precis flyttat till ett nytt hus med sina föräldrar. Coralines föräldrar bara jobbar hela tiden, så Coraline fördriver tiden med att utforska huset. Hon hittar en dörr som det bara finns en tegelvägg bakom. En dag är väggen borta och dörren öppen, så Coraline går in genom den och kommer till en annan värld.

Den andra världen är väldigt lik hennes egen, fast bättre. Föräldrarna är snällare, maten godare och leksakerna roligare. Föräldrarna kallar sig hennes ”andra mamma” och ”andra pappa” och de vill att Coraline ska stanna hos dem för evigt.

Det är dock något konstigt med föräldrarna. Deras fingrar är lite för långa och spretiga och istället för ögon har de svarta knappar fastsydda där ögonen ska vara. Det enda Coraline behöver göra för att stanna hos dem för evigt är att sy fast svarta knappar där hennes ögon sitter…

Det här är en riktigt spännande rysare! Författaren Neil Gaiman har även skrivit Kyrkogårdsboken som vi har tipsat om här på bloggen, och även den är väldigt bra.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar