03 december 2010

Mitt lyckliga liv av Rose Lagercrantz

Kommer du ihåg böckerna om Metteborgs öden och äventyr på lågstadiet? I de böckerna fanns en tjej som heter Dunne med. Nu har Dunne fått en alldeles egen bok.

Dunne ska börja i ettan. Hon har längtat efter att börja skolan hela sitt liv. Hon har fått en jättefin skolväska och tycker att det ska bli jätteroligt att börja ettan. Men sen börjar hon fundera. Tänk om hon inte får några kompisar!

På rasten står Dunne och tittar på de andra barnen som leker på skolgården. Det verkar som att alla har någon att vara med utom hon. Men sen ser hon en annan tjej som också står själv. Hon heter Ella Frida och de går och gungar tillsammans. Sen gungar de varje dag. De blir bästisar och Dunne är jättelycklig!

Under jullovet längtar hon till och med tillbaka till skolan. Men när de kommer tillbaka till klassen är nåt fel. Ella Frida bara gråter. Hon kan inte ens säga vad det är, så fröken får säga. Fröken säger att Ella Frida ska flytta. Dunne förstår inte hur hon någonsin ska kunna bli lycklig igen...

Boken Mitt lyckliga liv (2010) har luftig text och fina bilder på nästan varje sida. Om du vill veta hur det kan vara att börja skolan så är det här boken för dig!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar