29 april 2011

Under trottoaren av Pernilla Glaser

Under trottoaren (2011) är en otroligt bra och spännande bok som handlar om Sam, Lova och Astra som inte riktigt passar in i den vanliga vanligheten.

Boken handlar om deras sätt att röra sig i staden, ibland ovan jord, men för det mesta under trottoaren. Sam håller sig undan i rum och tunnlar under stadens yta på flykt från sin våldsamme pappa. Lova, som varken trivs med sitt liv i skolan eller hemma i villan i den lilla närförortenm, söker spänning i livet under trottoaren och riskerar till slut sitt eget liv. Astra förgyller staden på nätterna med hjälp av guldfärg och en pensel. Hon vill att stadens människor ska stanna upp ett tag och se på stadens platser på nya sätt. De tre personerna är mycket olika och när deras vägar korsas blir romanen otroligt spännande.

Under trottoaren bygger på bloggen http://www.undertrottoaren.se/ Under tio veckor 2010 och 2011 har det en gång i veckan publicerats ett textavsnitt på bloggen med möjliga fortsättningar på berättesen. Varje avsnitt har avslutats med en omröstning där bloggens läsare själva har fått bestämma hur berättelsen ska fortsätta. Boken är en utökad version av bloggen.

Under trottoaren är en bok jag varmt rekomenderar. Läs den!

Kolla om boken finns inne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar