11 augusti 2011

Gustava och Tex går till kungen

Gustava är en struts som bor i djurparken. En dag går hon in i lyktstolpe och glömmer bort allt, förutom att hon heter Gustava. Djurskötaren Danielsson gillar inte Gustava och en gång bet hon honom i rumpan. Den här dagen letar han dessutom efter sin försvunna radio. Trots att han egentligen inte tycker om Gustava beger sig han ut att leta efter den bortsprugna strutsen. Gustava träffar både en kaja, en bofink och en häger och funderar på vilken fågel hon egentligen är.

På sitt äventyr i den kungliga parken får Gustava en ny vän, en hare som heter Tex. Tillsammans besöker de kungens slott, där Tex trodde att kungsörnen bodde. Tex får mycket hjälp av sin vän Gustava när han blir råkar i knipa och nästan blir uppäten. Under tiden har Danielsson letat efter Gustava och hunnit bli orolig för att hon något hemskt hänt henne. När Danielsson hittar Gustava och Tex blir han glad, och dessutom får gåtan med den försvunna radioapparaten sin lösning. Den har funnits i Gustavas mage hela tiden!

En rolig och varm berättelse om vänskap och hur jobbigt det kan vara att tappa minnet. Jag skrattade flera gånger! Boken har finurliga illustrationer och passar bra att läsa högt ur. Ett annat alternativ är att lyssna på den medföljande CD-skivan där både texten och sångerna från berättelsen finns med.

Kolla att boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar