15 augusti 2011

Lilla Darling av Johanna Nilsson

Johanna Nilssons Lilla Darling (2011) är en fin berättelse om kärlek, ensamhet och identitet. Dessutom skriven på ett njutbart vackert språk. En riktig pärla!

Varje morgon målar Jerry en sorgrand runt sina ögon. Många tror att han är bög för att han sminkar sej, men så är det inte. Han visar bara sina svartkänslor på det sättet. Bland de andra i gänget är han skuggan som aldrig säger något. Han är kär i Lilla Darling som inte ser honom. För alla andra är hon en bimbo, ytlig och slampig, som festar för mycket. Men inte för Jerry, han vet hur hon egentligen är, men hur ska han kunna berätta om sina känslor för henne...

Samtidigt får läsaren följa de andra klasskompisarna, gängrivaliteten mellan invandrarungdomarna i höghusområdet och de välbärgade svenska ungdomarna i villaområdet. Läsaren får följa med på fester med ångest och fyllor, trevande förhållanden och en livsavgörande avslutningsbal för niorna. Mitt i allt detta finns Jerry och hans tankar om vad som verkligen är meningen med livet.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar