26 november 2012

Den sista utvägen av Karina Berg Johansson

Det är aldrig lätt att komma ny i en klass. Det blir inte lättare när de nya klasskompisarna bara har en sak gemensamt. Att man inte kan lita på någon i klassen.

Julie tvingas flytta till staden Vägsende sedan hennes mamma dött. Hon får bo hos sin moster Henry, som bor i ett avsides hus utanför samhället. Henry är inte van att ha någon boende hos sig. Särskilt inte en föräldralös tonåring. Inte vill hon heller förklara något om det som hänt tidigare. Inte om varför Julies mamma försvann från Vägsende. Inte heller om varför man ABSOLUT inte får gå ut när det är mörkt.

I skolan trasslar det till sig för Julie med kompisar och killar. Helt utan att egentligen vilja, ska hon dejta den svartsjuka Veras tidigare kille. Även om Julies kompis Ivar varnar henne för att hamna i trubbel med Vera och hennes kompis Sonja tänker Julie att det nog inte är så farligt.  Det visar sig dock vara precis så farligt som Ivar varnade för. Vilka är då dessa märkliga människor som befolkar Vägsende? Vem är den snygge Leander som hon inte kan sluta att tänka på? Kan det finnas någon anledning till att Julies mamma flydde därifrån?

Den sista utvägen (2012) lockade mig med sitt snygga omslag. Att boken var bra och spännande gjorde inte saken sämre.

Kolla om boken är inne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar