30 november 2012

Ossians ovanliga nanny av Ylva Karlsson

Ossian och Samuel har väldigt stressade föräldrar. De kan aldrig hämta på förskolan eller i skolan. Därför får de ha barnflickor som passar dem. Ofta stannar de där barnflickorna inte så länge. Tills en dag då en gammal dam ringer på dörren och vill börja jobba hos familjen. Det visar sig att denna nanny inte är en vanlig nanny utan en som kan tala med figurerna på filmen, fixa picknick fast det regnar och göra tavlor levande. En kväll hade Samuel en flock lejon i sitt rum.

Petronella, som pojkarnas nanny heter, visar sig vara en påhittig dam och med hennes hjälp öppnar sig en ny och magisk värld. Det är tur det, för Ossians dagar är inte så roliga. Förutom att hans föräldrar jämt är stressade och irriterade så försvinner hans röst när det kör ihop sig. Han pratar nästan aldrig med någon utom Samuel. För Ossian känns Petronellas värld som en adventskalender och han får en massa gladbubbel i kroppen när han är med henne.

Ossians ovanliga nanny (2012) är en berättelse om viktigt det är att ha roligt och må bra när man är barn. Dessutom har boken en annan sida som handlar om det här med kompisar och föräldrar.

Kolla om boken finns inne

1 kommentar: