07 juni 2016

Dit ljuset inte når av Annika Thor

Dit ljuset inte når (2015) är en riktigt bra berättelse från förr i tiden. Boken handlar om Johan som är elva år. Han lämnades på barnhemmet som bebis och har bott där sedan dess. Han får arbeta hårt och får mycket stryk, och blir dessutom mobbad av de större pojkarna. Till slut får han nog och beslutar sig för att rymma trots farorna.

En kväll när alla somnat smyger han ut och tar flickkläder som hänger på tork. Därefter lyckas han ta sig över det höga staketet som stänger barnhemsbarnen inne. Han klär om till flicka och Johan blir Johanna. Samtidigt funderar han på vem han egentligen är och var han kommer ifrån. Vem lämnade honom på barnhemmet och varför? Och vart ska han ta vägen?

Han träffar på ett resande teatersällskap och får arbete som påkläderska till Angelique, som kanske är en ängel, eller bara lik en. Johan kan ändå inte känna sig säker eftersom stadsvakten letar efter rymlingen. Snart upptäcker han att det finns någon mer som letar, som känner till hans förflutna och vill röja honom ur vägen.

Det här är en spännande berättelse om att hitta sin identitet, om utsatthet, och vänskap.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar