07 juni 2016

En saga alla dagar av Ulf Nilsson

En bok som handlar om att hitta på egna sagor helt fritt ur fantasin. Finns det? Jo, Ulf Nilsson har alldeles nyss gjort en tillsammans med Stina Wirsén.

Mormor, farfar, mamma, pappa, Josefine och Jack. Och en pratglad mus. Det börjar med att de sitter i soffan och har precis läst klart en saga. Vad tråkigt, finns det fler berättelser på lut? Kanske pappa har en i sitt huvud. De andra med om de tänker efter. Jomenvisst. Sju sagor sammanlagt. En varje dag i en hel vecka. Kort och gott: En saga alla dagar.

Jösses! Vilken knasig, vild och gullig vecka det blir. Motorcyklar som glider iväg på egen hand, ut på picknick och äventyr. Hundar som kan sjunga She loves you yeah yeah och chockar taskiga killar som säger elaka saker. Polismöss, skrangliga spöken och barn som tar över ett ödsligt och stängt tivoli. Aldrig har du hört eller sett något liknande.

Stinas bilder är många och underbara. Ibland blir det blommiga collage med saftiga frukter och tussiga djur söta som godis. Andra gånger är det enkla streck och ett par färger som fångar situationer och ögonblick.

Slutklämmen är att du själv ska spåna vidare. Du eller någon i närheten. Nu vet ni ju förresten att inte alla möss är tysta som ordspråket säger...

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar